SELVFØLELSE, SOVEHJELP OG GLEDE TIL BARN

- anbefalt av barnepsykologer, skoler ...

 

Selvtillitstrening som virker

Kan du forestille deg smilet hos ditt barn, når ditt barn hører:
 
  • "Du er helt perfekt"
  • "Jeg liker deg riktig godt"
  • "Så snill og god du er"
  • "Der er mange som liker deg" osv. ...
 
Dette er bare noen av budskapene barnet ditt får, når ditt barn hører på disse "godnatthistoriene", som i egentlig er mentaltrening som skaper økt selvfølelse for barn fra 3 til 12 år. Alle historiene er innspilt med norsk tale.
 
Du er toppen CD/MP3/app: Barnet opplever det som riktig gode historier, men det er avspenning og mentaltrening, som styrker selvfølelse og selvtillit.
Du er noe helt spesielt cd: En riktig god godnatthistorie og en tilsvarende historie til bruk om dagen styrker barnets selvfølelse.


Barnepsykolog anbefaler

Styrk konsentrasjonen, ro, glede, positivitet, troen på seg selv og mye mer. Barnet oppfatter det som en historie, men i virkeligheten er det mentaltrening. Historienes hovedperson er ditt eget barn. I historien blir ditt barn hele tiden rost. På den måten styrkes selvfølelsen. Les barnepsykologens uttalelser
 

Carsten Sommerskov baggrund med hæk

35 års erfaring som virker

Carsten Sommerskov må sies å ha erfaring i styrking av barns selvfølelse. Han er utdannet sykepleier, har tatt Mastery University og har en videreutdannelse i pedagogikk fra Aarhus universitet. For ca. 35 år siden ble han alenefar for sin sønn, som den gang var 5 år gammel. Hans sønn hadde behov for å få styrket selvfølelsen, etter foreldrenes skilsmisse.

Carsten Sommerskov, som den gang var psykiatrisk sykepleier, studerte derfor hva som skulle til for å øke barns selvfølelse. Han utviklet nye metoder til hjelp for barn, og kombinerte dem med sovehjelp. Han ble grunnleggeren av mentaltreningshistorier som styrker barns selvfølelse og selvtillit. Carsten Sommerskovs teknikker er nå utbredt over hele verden.
Les mer om Carsten Sommerskov


Slik brukes "historier som virker"

"Historiene" er fortalt, så det både er godnatthistorier og historier som kan lyttes til i løpet av dagen. Bruk dem om dagen til at gire ned etter skolen eller barnehagen, eller bruk dem en helgemorgen; så får du et barn som starter helgen med et smil. Eller bruk de om kvelden, så leggetiden blir en hyggelig opplevelse. 

Avspenningen og den behagelige musikken gjør at nesten alle barn faller glade i søvn og sover godt, hele natten igjennom. La underbevisstheten arbeide videre, mens ditt barn sover. En del vitenskabelige eksperimenter tyder på at det kanskje fungerer uansett.

Alle historiene er med bakgrunnsmusikk, spesielt komponert av Jens Olsen, så musikken øker den søvndyssende og avslappende effekten. Voksne kan også falle i søvn med mentaltrening.
 
Mor putter datter
Far putter søn
 

Kvaliteten forsterker virkningen

Når Carsten Sommerskovs historier er innspilt (på norsk) tar lydeksperten over. Jens Olsen har mer enn 25 års erfaring i å komponere denne type musikk, og han komponerer unik bakgrunnsmusikk til hver historie. Dermed dempes og forsterkes musikken akkurat de stedene som den skal, på samme måte som filmusikk. Bedre kan det neppe bli.
 
Min datter på 6 år har alltid hatt det vanskelig med å falle til ro om kvelden. Det til tross av at jeg skapte ro og fortalte en historie innen hun skulle sove. Klokken kunne ofte bli 21:30 før hun sovnet. Jeg besluttet meg derfor å spille Cd`en "Du er helt spesiel". Den er bare god og hun ber selv om å få høre den hver kveld. 

Først og fremst så sovner hun etter en halv time. Det vil si kl. 22:00. Cd`en er også hyggelig med rolig og deilig musikk og en god/positiv historie, som barnet selv kan bygge videre på. Dessuten lærer den barnet hvordan hun skal slappe av, noe jeg synes gjør den ekstra god. Jeg kan varmt anbefale den. Jeg vil gjerne takk deg fordi du har utgitt denne cd`en. For meg og min datter har den skap ro om kveldene og en mye mer uthvilt jente neste dag. 

Vennlig hilsen
Marianne Daugaard-Hansen
 
Les også
 
Hva skal jeg velge 3 - 7 år?
Hva skal jeg velge 8 - 12 år?